9 oktober 2010 t/m 9 januari 2011

O Fortuna!

Biënnale Gelderland 2010

manifestatie kunst, mode, design, wetenschap en de rol van het toeval.

Tijdens O Fortuna! laat Juliëtte een installatie zien waarin ze onderzoek doet naar het waterverbruik van diverse soorten planten. Vele plantenboeken omschrijven zeer nauwkeurig hoeveel water iedere plantensoort moet krijgen toegediend om zo optimaal mogelijk te kunnen gedijen. Juliëtte stelt zich daarbij de vraag of de wateropname van iedere plantensoort ook anders kan zijn, zelfs wanneer de dosering gelijk blijft. Om dit te kunnen waarnemen heeft Juliette een onderzoeksbureau ontworpen waarin botanici hun werk doen.

Curator: Tiziana Nespoli

Locaties: Museum Het Valkhof Nijmegen, Centrum Beeldende Kunst Nijmegen, NS de stations op het traject Ede-Wageningen / Nijmegen, Ziekenhuis Rijnstate Arnhem

Geselecteerde kunstenaars / ontwerpers

Arno Arts, Jos Buivenga, Lobke Burgers, Peter van der Gulden, Imme van der Haak, Rosemin Hendriks, Bruno van Hooijdonk, Jeroen Huisman, Peter Jordaan, Floris Kaayk, Gerard Koek, Mark Kramer, Marcel Kronenburg, Mirjam Kuitenbrouwer, Malousebastiaan, O.K. Parking, De Realisten, Hellen van Rees, Roland Schimmel, Lique Schoot, studio026, Andrea Stultiëns, Suze May Sho, Jerome Symons, Simon van Til, Levi van Veluw, Rob Verwer, Lisa Vieten, Lisa Vlamings, Jan Vos, Juliëtte Warmenhoven, Albert Van Der Weide, F.E. van der Weide